SAN MARINO UTAZÁS-NYARALÁS     │     SAN MARINO LÁTNIVALÓK     │     SAN MARINO TÉRKÉP     │     SAN MARINO INORMÁCIÓK     │     SAN MARINO SZÁLLÁS, HOTELEK     │     SAN MARINO KÉPEK  

 

LATEST NEWS:


 


 

   


SAN MARINO INFO - LÁTNIVALÓK


Az ország egyik legszebb történelmi emléke, amit mindenképp érdemes megnézni, a fővárosban található, Monte Titano hegyre épített erődítményrendszer. A hegycsúcsokra épített 3 erődítmény San Marino "Libertas" (szabadság) feliratú címerében is szerepel: zöld hegytetőkön a "három toll" a három várat jelképezi. A legnagyobb és legrégibb erőd a Rocca (más néven Guaita) több mint ezer éve épült. Az idők folyamán többször átalakították, ügyelve arra, hogy eredeti formáját, jellegzetességeit megtartsa.


A kicsivel magasabban elhelyezkedő Cesta (vagy Fratta) erődöt a 13-14. században emelték. Ma mindkét erőd múzeumként működik. A harmadik építmény egy őrtorony, amit abból a célból építettek a 14. század elején, hogy a San Marinoval ellenséges Malatesta család közeli várát megfigyelés alatt tudják tartani, ezzel készülve az esetleges támadásra. A városfalakon belül elhelyezkedő San Marinoi óváros valóságos kis ékszerdoboz. Minden épületet restauráltak, az óvárosba a Szent Ferenc-kapunk keresztül tudunk bejutni. A kapu elődje a 4. században Marino tiszteletére emelt egykori kolostor bejárata volt, amelyet a 15. században a falgyűrű kibővítésekor építették be a városfalba. A falakon belül magasodik San Marino legrégibb temploma, a Szent Ferenc-templom és kolostor, amelyet 1361-ben kezdtek el építeni. A közelében elhelyezkedő kapucinus templom lés kolostor 1549-re készült el. A kapubejárattól balra, a 15. században épített Valloni palotában az Állami Múzeum és Levéltár található, amely tekintélyes érem, bélyeg és festmény gyűjteménnyel rendelkezik.

San Marino város központja a Szabadság tér, melyet 3 oldalról ódonépületek vesznek körül. A nyitott nyugati oldaláról csodálatos kilátás nyílik a Monte Titanora és a fellegvárosra. A tér közepén helyezkedik el a nőalakot formáló  Szabadság-szobor, melyet a múlt század végén készítettek. A Mercuri palota és a középkor régi épületek a középkor hangulatát idézik. A tér legimpozánsabb épülete a Palazzo del Governo (Kormánypalota), mely a 14. század óta a San Marino kormányzati központja, melyet azóta többször átépítettek. A jelenlegi gótikus stílusú, bástyás, tornyos épületet az 1800-as évek végén emelték. A San Marino bazilikában, az alapító földi maradványait őrzik.

Az óváros házainak többsége műemlék, melyek között számtalan emléktárgy árusító üzlet található a luxusüzletek mellett. Az üzleti élet központja viszont az újváros, ahol nagy áruházak, divatüzletek, szállodák, éttermek sorakoznak.

    VALUTAVÁLTÓ

ezittegy20

   SAN MARINO LINKEKÍrja be, hogy hány egységet szeretne váltani, milyen valutáról milyen valutára.
Currency Converter

Néhány San Marino-val kapcsolatos külföldi oldal. 

San Marino látnivalói
Libertas
San Marino Site
Visit San Marino
GorexWeb - Internetes megoldások
Spanyolország Info
Trogir Info - Nyaralás, Szállás, Látnivalók
Sushi Info - Minden a sushi-ról
IDESIGN - Grafikai tervezés és kivitelezés
Copyright. (c) San Marino Info. 2007.

Design provided by Free Web Templates - Adatvédelem